Världsbokveckan 23-29 april

Imorrn startar världsbokveckan! Veckan är en utveckling av världsbokdagen som infaller 23 april, och det är en vecka som Svenska Bokhandlareföreningen i samarbete med bokhandlare satsar på barns läsning. Vad händer då under veckan?

  • Alla barn som är 7 år kan få en gratisbok som tagits fram i samarbete med Bonnier Carlsen och Rabén & Sjögren. Boken är två i en, dvs den går att läsas från båda håll, och för att få boken ska barnet komma fram till personalen i kassan och säga ”Läsa är kul!” I år är det serieboken Trollskogen av John Holmvall och lätt att läsa-boken Vi vill ha disco! av Helena Bross som gäller, totalt kommer 30 000 böcker att delas ut.

Boken-stående-Disko-framåt.jpgOBS! Det är begränsat med antal i bokhandlarna, så vänta inte för länge.

  • 2 kr per barn- och ungdomsbok som säljs under veckan kommer oavkortat att gå till Världsbokfonden, och på så sätt gå till kommande läsfrämjande projekt och insatser.

Här på bloggen tänkte jag också fokusera på barnböcker och barns läsning under veckan, och kanske blir det t.o.m ett inlägg om dagen (heh, vi får väl se hur det blir men det är iallafall målet). Imorrn kommer det upp ett inlägg om underbara Monstret i natten, so stay tuned!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s