En Myras liv

En Myras liv

 

En Myras liv

Text: Linn Gottfridsson

Bild: Emma Adbåge

Myran, som egentligen heter Morgan, är en helt vanlig sexåring. Hans bästa vän heter Henny, han har en ny granne som heter Diego och som går i ettan och han har en mamma och pappa som pratar engelska när de bråkar och inte vill att han ska förstå. Och han vill ha en katt, han vill verkligen ha en katt, men det går inte för mamman är allergisk. Myran är ett helt vanligt förskoleklassbarn med helt vanliga problem, vilket gör det så lätt att känna igen sig.

En Myras liv är finurlig, rolig och allvarlig. Jag skrattade högt på många ställen och jag kan tänka mig att den är oerhört tacksam att högläsa då den är underhållande för både den vuxne och barnet. Jag som vuxen la rätt stor fokus på föräldrarnas problem och man förstod från början att det skulle sluta med skilsmässa, men jag tror inte att det är något barnet lägger stor vikt vid – om inte barnet i sig går igenom det Myran går igenom, då kan hen istället hitta stöd och humor i igenkänningen.

Det här är Linn Gottfridssons debut och jag hoppas att det är fler böcker på gång, för det här är riktigt riktigt bra. Jag har länge varit ett fan av Emma Adbåges illustrationer och om Gottfridsson fortsätter med barnböcker ser jag gärna fler samarbeten mellan dem.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s