Hej då världsbokveckan

Så har sista dagen av världsbokveckan kommit. Jag har nästan klarat av att blogga om barnböcker varje dag med undantag måndag då det fick bli ett random inlägg, och igår. Som avslutning vill jag tipsa om en bok om läslust av Carina Fast:

9789127142930

Boken handlar om hur barn ger sig på det tidiga skrivandet, hur de knäcker läskoden och hur viktigt det är med stöttning i hemmet av framför allt föräldrar men även andra vuxna i barnets närhet. Helt enkelt som bokens undertitel lyder; så stödjer du ditt barns skriv- och läsutveckling. Viktigast av allt tror jag är att vara en läsande och skrivande förebild, låt barnet se att både läsande och skrivande kan ske överallt i vardagen. Och lusten, låt läslusten synas.

Det har varit kul att blogga så ofta, men gillar inte den här känslan av jag måste skriva, då blir det lätt bara något inlägg som jag inte känner för och det blir aldrig bra. Eller roligt, och jag vill att det ska vara roligt. Favoriter då? Jag blev totalförtjust i En Myras liv men favoriten den här veckan har absolut varit Monstret i nattenoch del två kommer redan till hösten – hurra!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s