En mamma blir till

9789175034058.jpg

En mamma blir till: för alla som längtar, väntar och ska föda en bebis av Malin Wollin

Jag har inte alls läst så många gravidböcker som jag trodde jag skulle göra, utan jag har skummat lite i På smällen – från A till Bebis, läst bitar ur Pappalogi (som Leo däremot läst mer i) och nu på slutet börjat titta mer i Att föda: en barnmorskas tankar, råd och erfarenheter och Föda utan rädsla. Men den enda bok jag läst från pärm till pärm är Malin Wollins.

En mamma blir till är indelade i fyra delar; före, under, det svarta kapitlet och efter. Malin berättar personligt om graviditeterna och förlossningarna med hennes fyra barn, men också om missfallen, det svåra som jag tycker alldeles för få tar upp. Som ni kanske gissat så är det den delen som kallas ”det svarta kapitlet”, och det var ingen lätt läsning.. Jag klarade av att läsa det såhär sent i graviditeten (dock inte utan tårar) för att jag ändå känner mig relativt trygg vid det här laget att mitt barn mår bra eftersom jag känner honom hela tiden och att han faktiskt snart ska komma ut, men jag skulle aldrig läst det om jag var i säg vecka 20. Det här varnar Malin också för i början av kapitlet, eftersom hon skriver som det är utan att linda in det. Dessutom är ett av missfallen så sent som i vecka 19 och om jag skulle läst det när jag var i vecka 19 hade jag nog brutit ihop – och det är absolut inte meningen med kapitlet eller stämningen i resten av boken.

Malin skriver roligt, personligt och ärligt om allt som hör graviditet och förlossning till. En mamma blir till är mycket mer än en faktabok som tar upp vad du ska packa i bb-väskan (fast det tar hon också upp) och förlossningens olika faser, utan är mer om hennes egen resa och känslorna på vägen. Mer igenkänning helt enkelt tycker jag. Det här är definitivt en bok som jag tycker om och rekommenderar till alla gravida.

En tanke på “En mamma blir till

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s